Skarsgård gör huvudroll i USA

Nöje • Publicerad 27 maj 2007
Alexander Skarsgård gör en av huvudrollerna i den nya HBO-serien "Generation kill". Bild: Lars Pehrson/Scanpix
Alexander Skarsgård gör en av huvudrollerna i den nya HBO-serien "Generation kill". Bild: Lars Pehrson/ScanpixFoto: 

Alexander Skarsgård gör en av huvudrollerna i den nya tv-serien "Generation kill". Serien, som görs av den amerikanska betalkanalen HBO, bygger på en i USA mycket uppmärksammad bok om Irakkriget skriven av Evan Wright.

"Generation kill" handlar om en amerikansk bataljons upplevelser under det inledande skedet av invasionen i Irak.

Wright, som är journalist, var "inbäddad" med den amerikanska bataljonen och skrev 2003 tre artiklar om detta för magasinet Rolling Stone. Artikelserien vann National Magazine Award. Wright skrev därefter en bok baserad på samma material. Denna vann också en rad prestigefyllda priser.

Serien, som görs i nio entimmesavsnitt, produceras av HBO och bakom projektet ligger personer som jobbat med bland annat den hyllade tv-serien "The wire" och Helen Mirren-miniserien "Elizabeth I". Budgeten ligger kring en halv miljard svenska kronor, och projektet har i förväg liknats vid andra världskrigs-serien "Band of brothers", även den producerad av HBO.

Alexander Skarsgård, som nyligen återvänt från en filminspelning på Grönland, reser redan nu i helgen till Namibia. Serien ska spelas in där samt i Sydafrika och Mocambique. Inspelningen kommer att ta sex månader. Skarsgård spelar sergeanten Brad Colbert. (TT Spektra)

Gunnar Rehlin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.