Annons

Sommarens mysfestival

Nöje • Publicerad 10 augusti 2001
Christian Kjellvander och hans Loosegoats spelar Neil Young-inspirerat på Emmabodafestivalen. Bild: ULF PALM/SCANPIX
Christian Kjellvander och hans Loosegoats spelar Neil Young-inspirerat på Emmabodafestivalen. Bild: ULF PALM/SCANPIXFoto: 

Festivalsommaren går mot sitt slut. Innan det är dags att flytta konserterna inomhus måste poppojkarna och pandaflickorna ha sitt och Emmabodafestivalens hårt nischade utbud brukar göra besökarna nöjda. För andra året i rad är biljetterna slutsålda redan innan festivalen börjar. – Det är en allmän trend, ungdomar ska åka på festival. Samtidigt har vi hållit på så länge att vårt rykte är grundmurat, säger Magnus Karlsson i festivalledningen. Mellan 9 och 11 augusti ekar Smålandsskogarna av både svenskt och utländskt med fokus på musik som sällan hamnar på listorna. När Hultsfredsfestivalen fyller området framför Pampasscenen med Limp Bizkits publik är Magnus Karlsson mest nöjd med att brittiska Clinic och Helen Love väljer att besöka ”Blåser mellan öronen 01”, som årets festival heter. – De spelar sparsamt i resten av Europa, det känns kul att de kommer hit. Årets Emmabodafestival är den 14:e i ordningen och förra året utökades festivaldagarna till tre. Men festivalledningen är fortfarande mån om att bevara det som gett festivalen rykte om att vara en av Sveriges mysigaste. Tältområde och scener är inte skilda från varandra och avsaknaden av backstageområde gör att fansen kan morsa på sina favoriter. I år står bland andra Silverbullit, The Gerbils, Bad Cash Quartet och Doktor Kosmos på festivalens stora scen. Den mindre scenen ockuperas som vanligt mest av svenska band på väg att göra sig ett namn i indiekretsar. – I år tror jag på Cdoass, säger Magnus Karlsson. Den stora festivalscenen har bytts ut mot en ny, utrymningsvägarna från festivalområdet har blivit fler och de som snavat runt i mörkret på tidigare festivaler kan glädja sig åt att belysningen förbättrats. Emmabodafestivalen fortsätter att utvecklas med små steg och med nuvarande festivalområde ser inte Magnus Karlsson någon möjlighet att öka antalet biljetter. JOHAN SJÖSTRAND/PM

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons