Spekulationer inför nya Bond-filmen

Nöje • Publicerad 3 augusti 2004
Bond, James Bond?
Bond, James Bond?Foto: 

– Jag har lämnat Bond i mitt tidigare liv.

Pierce Brosnans uttalande i Entertainment Weekly har spridits som en löpeld i media. Frågan är dock vad det betyder. Uppgifterna är inte bekräftade från produktionsbolaget.

Nästa Bondfilm, den 21 i ordningen, ska enligt planerna ha premiär i november 2005, och en som följer utvecklingen noggrant är Östersundsbon Thomas Drugg, som ligger bakom en stor svensk hemsida om agent 007.

– Redan inför förra filmen blev Brosnan avsatt av brittisk press och därför gick han tidigt ut och sa att han skulle göra en film till. Men nu verkar det ju ha hänt något, säger Thomas Drugg.

– Det kan mycket väl vara en förhandsfint. Förra filmen var den mest inkomstbringande Bondfilmen någonsin, så han har säkert begärt en högre lön. I samband med att den förra filmen Die another day hade premiär 2002 berättade Pierce Brosnan att han sagt ja till en femte film.

Faktum kvarstår att citatet i ansedda Entertainment Weekly med all säkerhet kommer från Pierce Brosnan själv. Thomas Drugg berättar att Roger Moore, på sin tid som James Bond, inför varje film begärde mer betalt och att det till och med gick så långt att man lät andra skådespelare prova för rollen innan löneförhandlingarna blev klara. Eric Bana, känd för sin roll som Hulken, är ett av många namn som nämnts som en ny James Bond – Hugh Jackman och Clive Owen är några andra – men uppgifterna är även i detta fall obekräftade.

Ytterligare rykten nämner Orlando Bloom i filmen om den unge James Bond. Något Thomas Drugg snabbt avfärdar.

– Det är en serie böcker som ska komma ut. Sedan får man se ifall det blir någon film, säger han.

Thomas Drugg har sitt tips klart om vem som ska rädda världen som agent 007 i november 2005.

– På något sätt tror jag ändå att Pierce Brosnan står där. (TT Spektra)

David Stark

noje@kristianstadsbladet.se

STOCKHOLM FILM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.