Annons

Taggade "Let's dance"-par bjuder upp

Dags att dra på sig lackskorna och finklänningen. Årets säsong av "Let's dance" startar på fredagkväll. Hövolmsblondiner och avdankade idrottsstjärnor dominerar årets fotarbete.
Nöje • Publicerad 6 januari 2009
Elisabet Höglund hoppas kunna vinna "Let's dance" tillsammans med Tobias Karlsson. Bild: Janerik Henriksson/Scanpix
Elisabet Höglund hoppas kunna vinna "Let's dance" tillsammans med Tobias Karlsson. Bild: Janerik Henriksson/ScanpixFoto: 
Startfältet i den fjärde upplagan av "Let's dance" i TV 4. Bild: Janerik Henriksson/Scanpix
Startfältet i den fjärde upplagan av "Let's dance" i TV 4. Bild: Janerik Henriksson/ScanpixFoto: 
Den forne boxningsstjärnan George Scott har fått Maria Karlsson som danspartner. Bild: Janerik Henriksson/Scanpix
Den forne boxningsstjärnan George Scott har fått Maria Karlsson som danspartner. Bild: Janerik Henriksson/ScanpixFoto: 
Isabella "Blondinbella" Löwengrip tävlar tillsammans med Jonathan Näslund. Bild: Janerik Henriksson/Scanpix
Isabella "Blondinbella" Löwengrip tävlar tillsammans med Jonathan Näslund. Bild: Janerik Henriksson/ScanpixFoto: 

TV 4 hade bett sina tävlande klä upp sig till tänderna till tisdagens pressträff inför premiären, och paren gjorde sitt bästa för att glittra i kapp.

- Jag är skitsnygg, haha! Det här är det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Och det har varit stenhård träning, säger Isabella "Blondinbella" Löwengrip, Sveriges kanske mest kända bloggare.

Annons

Och den hårda träningen har gett resultat.

- Jag har tränat upp muskler jag aldrig någonsin använt tidigare och blivit mer spänstig, nu saknas bara Madonna-bicepsen! Men jag är inte så vig, så det blir inget spagat - åtminstone inte första veckan, säger hon. Att vara i besittning av Sveriges största blogg, med en målgrupp precis i den ålder som kan tänkas vara flitiga sms-röstare i "Let's dance", ser hon knappast som ett handikapp.

- Jag tänker inte ta något för givet, vi måste verkligen visa hur hårt vi har tränat och att vi brinner för att få dansa, men gör vi det, då kommer vi att få röster tror jag. Och jag vill vinna!

- Elisabet Höglund tror jag på. Hon har haft en lång karriär, många gillar henne och hon är den roligaste och mest underbara kvinna jag någonsin träffat. Kommer hennes humor fram i tv-rutan, då är hon en hård konkurrent. - Sade hon det? Det var väldigt snällt. Jag tror att Bella blir en svår konkurrent också, hon är ung och verkar ha dansat en del tidigare, hon är jätteduktig, säger reporterveteranen Elisabet Höglund.

En som är van vid snabbt fotarbete är den tidigare boxarstjärnan George Scott.

- Alla tror ju att jag har nytta av boxningen, men det här är två helt olika saker. Rytmen och stegen och rörelserna är svåra, och att komma ihåg att det ska se bra ut också. Jag vet inte riktigt om det är i kroppen eller huvudet man blir mest trött, säger han och skrattar.

"Let's dance" leds av Jessica Almenäs och David Hellenius. (TT Spektra)

Daniel Åberg/TT Spektra
Daniel Åberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons