GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Taylor Swift extra allt

I en tid där allt fler artister väljer att släppa sina album i två delar för att uppnå maximal räckvidd gör Taylor Swift tvärtom och skickar ut 18 låtar på en gång.
Publicerad 29 augusti 2019
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Taylor Swift.
Taylor Swift.Foto: Evan Agostini

Swifts sjunde album "Lover" är spretigt och varvar (väl många) kärleksförklaringar till hennes brittiske pojkvän Joe Alwyn med försök att pleasa fansens krav på att ta politisk ställning.

Mest tårframkallande blir det i countryballadsamarbetet med Dixie Chicks, "Soon you'll get better". Swift sjunger om sin mamma som har fått ett nytt cancerbesked och stämmorna i refrängen står i skarp kontrast till det "hårdare" tonfallet i exempelvis "The man", där hon slår tillbaka mot dem som hånat hennes kärleksliv.

Det är ett habilt album, som tar avstamp i hennes förra "Reputation", med "I forgot that you existed", en popdänga som säkert kan tänkas klättra på Billboardlistan. Fånigast blir Swift i "London boy", där hon försöker få in så många referenser som möjligt till den brittiska huvudstaden för att visa att hon har varit där. Däremot är "False god" med sin jazzdoftande saxofon en väg in på nya marker för Swift.

Pop

Taylor Swift

Titel: "Lover"

Skivbolag: Republic Records

Ann Edliden/TT
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.