Tivolirock presenterar tjugo band

Kid Skreol har listan klar. Tivolirock 2005 presenterar 20 akter, bland de nytillkomna finns USA-aktuella (International) Noise Conspiracy.
Nöje • Publicerad 12 maj 2005
Sist in av toppnamnen till Tivolirock 2005: (International) Noise Conspiracy. BILD: BURNING HEART RECORDS
Sist in av toppnamnen till Tivolirock 2005: (International) Noise Conspiracy. BILD: BURNING HEART RECORDSFoto: 

– Nu är vi klara, och jag känner mig nöjd. Ett popband till hade kanske varit bra, men sett till vilka band som varit tillgängliga tycker jag att vi har lyckats bra, säger Linda Stark, bandbokare i rockföreningen Kid Skreol.

Det blir tungt i år. Tre av Tivolirocks fem affischnamn – Hammerfall, Pain och Dark Tranquility – tillhör den hårda skolan. Förutom dessa är det meningen att främst Melody Club och (International) Noise Conspiracy skall sätta fart på försäljningen när biljetterna släpps.

– Och det sker vilken dag som helst. Jag tror att de redan har distribuerats till försäljningsställena. Vi skall dessutom dra i gång en Hammerfalltävling på hemsidan (www.kidskreol.com). Förstapriset går till två personer som får träffa bandet timmarna innan spelningen. Linda Stark tycker att utbudet varit begränsat och att artisterna i "popsvängen" verkar dyka upp överallt.

– Moneybrother är bra, men de spelade hos oss förra året. Därför blev det ganska naturligt att försöka hitta en egen nisch, och den här gången råkar nischen bli tyngre rockmusik.

(International) Noise Conspiracy blev fortsättningen på Umeåbandet The Refused. Dennis Lyxzén står fronten, musiken hämtar intryck från The Who och The Jam – och förra året väckte man uppmärksamhet när amerikanske storproducenten Rick Rubin tog sig an plattan "Armed love".

– De åker till USA i sommar, men hade en ledig helg och tackade ja till att spela på Tivolirock. Kul att få en spelning som blir lite exklusiv för Kristianstad, säger Linda Stark. I går fick Kid Skreol en komplett line up, med The Spitts "sist in". Bland de senaste bokningarna märks också Petter Andersson, lokal popstjärna på väg, och Kneget.

Kneget?

– Punk från Göteborg. Publiken kommer att känna igen folk på scenen, men artisterna vill själva ligga lågt för att Kneget inte skall bli jämförda med det andra, mer kända, bandet.

Tivolirock (utan Joddla med Siv som turnerar med Torsson och Danne Stråhed) arrangeras lördag 9 juli, med 20 band på tre scener. Hela uppställningen: Hammerfall, Pain, Dark Tranquility, Melody Club, (International) Noise Conspiracy, The Spitts, Strip Music, Evildoer, Blind Colony, Kneget, Petter Andersson, Dimmz, Poetry, Saw You Drown, Sheeboes, Casino 66, Sibil Vain, Of Course, Body Core samt Underneath.

Anders Mårtensson

anders.martensson@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.