Tredje gången gillt för Lasse Stefanz

Lasse Stefanz från Kristianstad tog på måndagen hem en Grammis i kategorin årets dansband.
Nöje • Publicerad 17 januari 2011
Lasse Stefanz blev årets dansband.
Lasse Stefanz blev årets dansband.Foto: 
Robyn blev galans stora vinnare.
Robyn blev galans stora vinnare.Foto: 
Håkan Hellström blev årets manliga artist.
Håkan Hellström blev årets manliga artist.Foto: 

– Det är mycket hedrande och jag är mycket glad. Det är alltid en överraskning. Det är många som kan vinna och man tar inget för givet i förväg, säger bandets sångare Olle Jönsson.

Utmärkelsen innebär att Lasse Stefanz nu vunnit sin tredje Grammis. Tidigare vinster var 1990 och 2009.

– Den första är alltid roligast men det förtar inte glädjen av detta. För oss betyder den här utmärkelsen att vi blir sporrade att göra en ännu bättre platta så att vi kan hämta ett fjärde pris. Det här gör jag gärna om, säger Olle Jönsson.

Hur firar ni detta?

– Vi äter en god middag och dricker gott. Vi tog morgonflyget från Kristianstad, har hållit i gång hela dagen och har inte hunnit äta sedan frukost. Efter detta väntar spelningar på Viking Cinderella under två dygn, säger Olle Jönsson.

Johan T Karlsson från Hässleholm, med artistnamnet Familjen, vann en Grammis i kategorin årets urban/dance.

Pernilla Andersson från Kristianstad missade att få en utmärkelse. Hon var nominerad i kategorierna årets kompositör och årets kvinnliga artist.

Taner Caliskan
Jerker Hagman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.