Annons

Trollkonster i studion

Publicerad 13 februari 2020
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Kevin Parker i Tame Impala.
Kevin Parker i Tame Impala.Foto: Owen Sweeney

Tame Impala är en långhårig och, enligt egen utsago, ofta bäng australier vid namn Kevin Parker. I begynnelsen kallades hans musik för psykedelisk rock, men så är inte längre fallet.

I takt med att Parker rörde sig bort från den batikfärgade cementblandaren i vilken han skapade sina första album slipades kanterna i musiken ner och resulterade i danspopen som gjorde "Currents" till en av 10-talets höjdpunkter.

Annons

Likt "Currents" rör sig musiken på "The slow rush" fortfarande i nattmiljö, men inte samma sorts natt som omsluter mästerverket från 2015. Det albumet är en söm- och sömnlös odyssé genom ett hallucinatoriskt rus. "The slow rush" präglas mer av båtar, färgen rosa, Michael McDonald, solglasögon, skäggstubb och uppkavlade kavajärmar.

I vad som möjligtvis är en avsikt att inte låta två Tame Impala-album låta för lika har Kevin Parker alltså hämtat inspiration från AOR, yachtrock och smygfunk. Allt är naturligtvis fortfarande filtrerat genom Parkers förkärlek för psykedelika och präglat av hans trollkonster i studion, men låtsamlingen når inte samma höjder som sin föregångare.

Psychpop

Tame Impala

Titel: ”The Slow Rush”

Skivbolag: Fiction/Caroline

Patrick Stanelius/TT
Annons
Annons
Annons
Annons