unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Vågskål i balans

Maia Hirasawa.
Maia Hirasawa.
Foto: Karin Boo

Det är ingen hemlighet att Maia Hirasawa lider av akut 40-årskris. Det är själva premissen för den här skivan.

Åtta spår skrivna före, mitt i och efter en verklig livskris är vad hon levererar. Men trots att texterna ofta kretsar kring uppbrott och åldrande är "Bättre" ingen särskilt deppig historia. Låtarna är med ett par undantag skrivna med gott humör och en nu-kör-vi-inte-läge-att-deppa-ihop-attityd som känns hyfsat befriande i coronamörkret.

Men det är ändå skivans sorgligaste låt som gör starkast intryck. "Från och med här" skildrar effektivt insikten om att en relation faktiskt är över här och nu. Om skilsmässor kunde ritualiseras på samma sätt som bröllop vore det en given låt att spela i avskedsögonblicket.

Ifall HIrasawas låtar ibland har en tendens i att tippa över i lättglömd ofarlighet får denna svarta pärla vågskålen i balans igen.

Pop

kbkbkbkbkb
Maia Hirasawa
Titel: "Bättre"
Skivbolag: Headstomp Productions