Velvet vill gå hela vägen

Det är andra gången gillt som gäller för Velvet. För två år sedan tävlade hon med "Mi amore", men nu är det 2008 och "Deja vu" för hela slanten. Och siktet är högt ställt: "I år går jag all the way, hela vägen till Globen!"
Nöje • Publicerad 8 februari 2008
Velvet har det senaste året spenderat mycket tid i Ryssland där hennes karriär börjat ta fart. Men nu är det Sverige och Melodifestivalen som gäller. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Velvet har det senaste året spenderat mycket tid i Ryssland där hennes karriär börjat ta fart. Men nu är det Sverige och Melodifestivalen som gäller. Foto: Fredrik Sandberg/ScanpixFoto: 

Men på vissa sätt är det långt ifrån andra gången gillt för Velvet, eller Jenny Pettersson som hon egentligen heter. Hon har även varit med i Melodifestivalens huskör tidigare. Men nu är det bara solokarriären som gäller.

- Ja, nu har jag nog lagt kören bakom mig. Det har varit min dröm sedan jag var liten att vara soloartist, nu satsar jag på det.

"Deja vu" är utan konkurrens den första deltävlingens mest dansanta nummer.

- Ja, det är en riktig discorökare! Jag vill förmedla glädje och dans på scenen.

Hur känns det att vara med i år jämfört med 2006?

- Förra gången var jag väldigt nervös, men sedan dess har jag blivit mer rutinerad. Jag känner mig säkrare nu, men det är alltid speciellt att stå på scenen i Sverige och sjunga. Så visst finns det en nervositet, absolut.

(TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.