Annons

Verdis Aida kommer till Göteborg

Nöje • Publicerad 18 september 2001

Den 22 september har Aida premiär på Göteborgsoperan. Verdis storslagna opera beställdes av den egyptiske vicekungen till invigningen av Kairos operahus 1871, men i den här uppsättningen (som hade premiär på Kungliga Operan i Stockholm 1994) är handlingen förlagd till 1930-talet och en centraleuropeisk miljö.

Titelrollen sjungs av Danna Glaser och uppsättningen regisseras av Knut Hendriksen.

Annons

Banderas gör film om Senna. Antonio Banderas gör en film om racerstjärnan Ayrton Sennas liv och tragiska död, skriver Observer. Senna dog 1994 i en krasch under San Marino Grand Prix i Imola.

Banderas ska spela huvudrollen men har också varit involverade i filmens tillkomst. För att hitta nya infallsvinklar på Sennas liv har han haft tät kontakt med Sennas familj. Från dem har han också erhållit filmrättigheterna.

Soldater i månsken belönad i Amsterdam. Tv-serien Soldater i månsken fick i söndags pris vid Nombre d-Or-festivalen i Amsterdam. Dramaserien vann en Silver Rembrandt som bästa produktion i dramakategorin, i konkurrens med hundratals andra nominerade bidrag från flera länder.

Soldater i månsken, som sändes i SVT hösten 2000, är skriven av Klas Östergren och regisserad av Tomas Alfredsson. I huvudrollerna syns Gösta Ekman och Göran Ragnerstam.

Kent spelar in ny skiva. Nästa vecka åker Kent ner till Köpenhamn för att börja spela in sitt femte studioalbum, meddelar de på sin hemsida. Enligt Jocke Berg ska låtarna den här gången bli ”argare och snabbare och varmare och öppnare än sist”.

I januari eller februari nästa år kommer den första singeln från albumet.

PM

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons