Wells firar tio år med favorittjejerna

När Robert Wells väljer sina favoritartister från tio års turnerande blir det nästan uteslutande tjejer. I sommar tar de ton på turnén "Best of Rhapsody 1998–2008".
Nöje • Publicerad 19 mars 2008
Robert Wells omger sig med de bästa sångerskor han vet när "Rhapsody in rock" fyller tio år. Bild: Henrik Montgomery/Scanpix
Robert Wells omger sig med de bästa sångerskor han vet när "Rhapsody in rock" fyller tio år. Bild: Henrik Montgomery/ScanpixFoto: 

"Det blir en tjejmaffia så jag tror att Robert kommer att trivas", säger Jessica Andersson.

Att dunderapparaten "Rhapsody in rock" firar tioårsjubileum i sommar ska inte gå någon förbi. Robert Wells har bjudit in sina favoritartister genom åren för att sätta ihop en sprakande show med lika delar nostalgi som överraskningar. Föreställningen har fått namnet "Best of Rhapsody 1998-2008", men skulle lika gärna kunnat heta "Divas rhapsody", som Wells själv säger.

- Idén att ha mycket tjejer var från början LaGaylia Fraziers och hon är ju miss Rhapsody för mig, säger Robert Wells. Bland de medverkande finns förutom LaGaylia även Jessica Andersson, Linda Lampenius, Sofia Källgren och rykande färska schlagervinnaren Charlotte Perrelli. Hon ska försöka besöka 42 länder och slutligen tävla i schlager-EM i Belgrad innan "Rhapsody"-turnén drar igång.

- Det är ju inte premiär förrän i juni så jag tror att det ska gå bra. Förmodligen repar vi precis veckorna innan och jag vet inte ens om jag går till final i Belgrad, jag kanske ryker i den första kvaltävlingen, säger Perrelli, som fick ta emot många grattiskramar under måndagens presskonferens.

- Vi vet inte vilket håll vi drar det åt än men självklart ska vi bjuda på några spektakulära nummer, säger hon.

Även Jessica Andersson är glad över att ha blivit utvald till "Best of"-upplagan.

- Det känns som en jätteära, verkligen. Och jag har aldrig gjort "Rhapsody" på sommaren innan så det är skitkul, säger hon. Förutom en himla massa sång och musik bjuder turnén på dansnummer och komik. Mikael Tornving, som medverkar för tredje gången som Robert Wells sidekick, har så smått börjat fundera på sin medverkan.

- Lite sarkastisk kommer jag väl att vara, men på vilket sätt vet jag inte, säger han.

- Det är ju inte mycket till tupp i hönsgården så det är väl det jag får driva med. Att när han väl får in en tupp så är det en lätt bedagad komiker i övre medelåldern. Om det är den bästa komiker de kan skaka fram så har de fan problem. (TT Spektra)

Sara Åkesson

sara.akesson@ttspektra.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.