Whitesnake till Sweden Rock

Nöje • Publicerad 22 januari 2003
David Coverdale, en gång sångare i Deep Purple, kommer till Sweden Rock Festival med Whitesnake. BILD: PRESSENS BILD
David Coverdale, en gång sångare i Deep Purple, kommer till Sweden Rock Festival med Whitesnake. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

Sweden Rock Festival presenterar nästa tunga namn: Brittiska Whitesnake, med gamle Deep Purple-sångaren David Coverdale, spelar i Norje den sjunde juni.

– Coverdale har kört solo de senaste åren, men aldrig riktigt slagit på egen hand. Därför har jag väntat länge på den här återföreningen, säger festivalchefen Ingolf Persson.

Whitesnake, med en historia sedan sent 1970-tal, har under åren producerat en serie hitlåtar (som Fool for your loving och Still of the night). Gruppen har märkts i olika existenser, men hela tiden med David Coverdale som självklar frontman. Coverdale fick sitt genombrott med legendariska Deep Purple innan han spelade in ett par soloalbum och så småningom grundade Whitesnake. Där har han tidigare återförenats med Ian Paice och Jon Lord från Purple, men idag bygger Coverdale Whitesnake runt följande besättning: Rob Beach och Doug Aldrich (gitarr), Marco Mendoza (bas), Tommy Aldridge (trummor) och Timothy Drury (keyboard).

Bästa upplagan?

– Det vill jag inte uttala mig om. Jag antar att många skulle framhålla tiden när Paice och Lord var med i bandet.

Twisted Sister med Dee Snider räknas som en av två headliners på Sweden Rock Festival. Whitesnake blir den andra och programmet säger att Twisted Sister blir hela festivalens finalband, söndag 8 juni.

– Det känns otroligt bra att kunna komplettera med Whitesnake. En headliner måste vara ett band som alla känner igen och kan ta till sig. Så är det med Whitesnake, de var jättestora på åttiotalet.

Whitesnake, Yes, Queensryche, Jethro Tull och Uriah Heep tillhör de bokade. Inom kort tillkommer bland annat ett antal metalband.

– En paketlösning som vi egentligen redan skulle ha presenterat, men Whitesnakes agent ville offentliggöra deras spelning tidigare. Så vi får väl återkomma med fler nyheter inom ett par veckor, summerar Ingolf Persson.

Anders Mårtensson

SÖLVESBORG ROCK
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.