Wiehe först ut i "nya" folkparken

Det rustas för nytändning i Knislinge folkets park. Förutom Helgeåfestivalen satsar man på att genomföra ett arrangemang i månaden.
Nöje • Publicerad 24 januari 2012
Mikael Wiehe.Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Mikael Wiehe.Foto: Leif R Jansson / SCANPIXFoto: Leif R Jansson / SCANPIX

När kulturföreningen F-Yra och konsertarrangören Göran Risberg Nilsson på Nöjesmagazinet Scala tar över ruljangsen efter kommande styrelsemöte startas en mobilisering för en levande folkpark året runt.

- Vi vill att folkparken ska blomma upp och bli mer dynamisk. Vi siktar på att ha ett arrangemang i månaden i någon stil, och att hitta ett program som är så brett som möjligt, säger Göran Risberg Nilsson.

- Dansband, rock, skolaktiviteter – dels sådant som även lockar Kristianstadspubliken, men även smalare stilar som drar folket i närområdet.

Förutom det årligen återkommande Påskarock – i år den 8 april med bland andra rockbillybandet John Lindberg trio – har arrangörerna säkrat vårens första storspelning i Knislinge folkets park.

Mikael Wiehe, högaktuell med en färsk trippel-cd-samling och höstens medverkan i tv-programmet "Så mycket bättre", spelar med sitt kompband inför sittande publik den 26 april.

- Mikael Wiehe är en kille som kan dra väldigt brett och han gjorde riktigt bra ifrån sig i "Så mycket bättre", säger Risberg Nilsson.

Maria Sällberg
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.