Winding Refn delar publiken

Nöje • Publicerad 27 januari 2003

Danske regissören Nicolas Winding Refn har gett publiken Pusher och Bleeder, två raka, svarta, gaturealistiska dramer. Men hans nya film, Fear X (aktuell på Göteborg Film Festival) var knepigare för premiärpubliken på den amerikanska Sundancefestivalen. De trodde de skulle få se en vanlig thriller med John Turturro i huvudrollen. De fick en mycket långsam, sömngångaraktig gåta, skriver tidningen Politiken.

–  Det är inget tvivel om att Fear X vänder sig till en kultpublik, säger den danska filmkonsulenten Vinca Wiedemann. Filmen går mycket, mycket långsamt, vilket i sig är provocerande i ett land som USA.

Filmens musik har skrivits av Brian Eno. Den har dansk premiär i slutet av mars och är redan såld till övriga Skandinavien, Storbritannien och Italien. (TT Spektra)

STOCKHOLM FILM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.