1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

16-åriga talangen: "Behöver utvecklas mer"

Det blev ingen Hanna Bennison i den svenska VM-truppen i fotboll. Men den 16-åriga talangen är inte långt från en landslagsplats.
Hanna Bennison. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Rosengårds Hanna Bennison, 16, har de senaste veckorna gått från att vara relativt okänd till att bli ett av de hetaste namnen inför trupputtagningen till fotbolls-VM. Till slut hamnade hon utanför de 23 utvalda, men det var på håret att hon fick en biljett till Frankrike, berättar förbundskapten Peter Gerhardsson.

– Det var en av spelarna som vi diskuterade, det är en väldigt skicklig fotbollsspelare som kommer att bli ännu bättre. Men vi tycker, när vi har sett henne, att hon i nuläget inte är tillräckligt bra för att utmana de här 23. Men det var inte så långt borta, det kan jag säga, säger Gerhardsson.

TT: Finns hon snart med i en landslagstrupp?

– Om hon fortsätter så här så. Hanna har bra förutsättningar, helt klart.

Bennison: "Stort för mig"

Hanna Bennison själv menar att hon har förståelse för Gerhardssons beslut.

"Så klart tråkigt att inte bli kallad, men jag tycker själv att jag behöver utvecklas mer så jag förstår förbundskaptenens val. Men jättekul att åtminstone vara aktuell och påtänkt, bara det är stort för mig", skriver 16-åringen i ett sms till TT.

Även Göteborgsduon Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist diskuterades, liksom Vittsjös Michelle De Jongh. Men det var två andra spelare som var extra smärtsamma att behöva hålla utanför VM-truppen, säger Gerhardsson.

Djurgårdens mittfältare Hanna Folkesson och Kristianstadsbacken Mia Carlsson har varit två av trotjänarna i landslaget sedan Gerhardsson tog över för två år sedan, men båda hamnade utanför truppen.

"Går inte alltid ihop"

– De som var med i den senaste truppen och som har varit med under en lång tid, är naturligtvis Mia Carlsson och Hanna Folkesson, som har hjälpt oss hit. Och där kan man känna känslomässigt att det är klart att de skulle vara med. Men vi måste göra en sportslig bedömning och den går inte alltid ihop med den känslomässiga, säger Peter Gerhardsson.

Läs mer

Sport

Bittert slut för storspelande målvakten

”sover nog inte så bra inatt”

Sport

Mjällby föll efter straffrysare – cupsagan över

Malmö till cupfinal mot IFK Göteborg.

Kristianstad

Ny restaurang har öppnat i naturskön miljö

Restaurangansvarige: ”Här kan barnfamiljer spendera hela eftermiddagen”

Live

MFF straffade Mjällby i cuprysare

Läs Bladetsportens liverapportering.

Gårdsrånen

Ingen döms för rånet mot Carl Piper

Går inte att bevisa vilka rånarna var.

Gårdsrånen

Gårdsrånarna döms till fängelse

Längsta straffet får 30-åringen - sex och ett halvt år.