Annons
Nyheter

22-åring knivmördad – fem unga döms

Fem unga män döms efter knivmordet i Kalmar på valborgsmässoafton – två av dem döms för mord och tre för grov misshandel. Offret, en 22-årig man, lurades att komma till en bensinmack för att reda ut en konflikt och blev sedan knivhuggen till döds.
Brott • Publicerad 29 september 2022
En 17-åring och en 23-åring döms för att ha mördat en 22-årig man i Kalmar på valborgsmässoafton. Arkivbild.
En 17-åring och en 23-åring döms för att ha mördat en 22-årig man i Kalmar på valborgsmässoafton. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon / TT

Det är inte bevisat att avsikten var att döda, enligt Kalmar tingsrätt, men domstolen slår fast att gärningsmännen var likgiltiga för att 22-åringen skulle dö.

En 23-årig man och en 17-årig pojke döms båda för mord. Det är inte bevisat vem av dem som utdelade det dödande knivhugget, men detta saknar enligt domstolen betydelse, eftersom det bara var tillfälligheter som avgjorde vilket av knivhuggen som blev det dödande. 23-åringen döms till 16 års fängelse och 17 åringen till sluten ungdomsvård i fyra år, rapporterar lokala medier.

Annons

Ursprungligen var det bara 17-åringen som åtalades för mord, medan 23-åringen och de tre övriga åtalades för grov misshandel. Men under pågående rättegång ändrade sig åklagaren och åtalade även 23-åringen för mord på grund av vittnesuppgifter under rättegången om att även 23-åringen utdelat knivhugg.

Övriga åtalade, tre 19-åringar, döms till två års fängelse.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons