Annons
Nyheter

60-årig kvinna misstänkt för våldsamt upplopp

Upploppen i Rosengård drevs på av ditresta bråkstakar, misstänker polisen. Bara fyra av de 14 personer som är misstänkta för våldsamt upplopp kommer från området, rapporterar .
Bland de misstänkta finns en ditrest 60-årig kvinna.
Brott • Publicerad 6 september 2020
Majoriteten av dem som misstänks för våldsamt upplopp kommer inte från Rosengård, enligt polisen. Arkivbild.
Majoriteten av dem som misstänks för våldsamt upplopp kommer inte från Rosengård, enligt polisen. Arkivbild.Foto: TT

14 personer misstänks för våldsamt upplopp på Rosengård efter koranbränningen i Malmö förra helgen. Bland dem finns flera personer från andra stadsdelar, som Kirseberg, Södervärn, Eriksfält, Nydala och Slottsstaden.

Två kommer från andra städer, Hörby och Strömstad, uppger polisen för Aftonbladet.

Annons

– Jag träffade till exempel helsingborgare. De här personerna är som handelsresande i bråk. Min känsla var att det inte var religiösa motiv, utan att många passade på att bränna och ställa till det, säger polisinspektör Fredrik Brokop, som jobbade i en piketbuss under fredagskvällen, till tidningen.

Fyra av de misstänkta personerna är hemmahörande i Rosengård. Det rör sig om tonåringar mellan 14 och 18 år, uppger polisen för Aftonbladet.

Under oroligheterna ska det även ha ropats antisemitiska slagord, vilka polisen utreder som hets mot folkgrupp.

De våldsamma upploppen på Rosengård skedde efter en koranbränning samt en icke tillståndsgiven manifestation på Stortorget i Malmö. Tre av danskarna fördes bort från torget av polis, misstänkta för hets mot folkgrupp efter att ha sparkat på koranen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons