Annons

6ix9ine släppt ur fängelset efter virusrisken

Musik • Publicerad 6 april 2020
Tekashi 6ix9ine har släppts ut fängelset i förväg och tillbringar de sista fyra månaderna i husarrest. Arkivbild.
Tekashi 6ix9ine har släppts ut fängelset i förväg och tillbringar de sista fyra månaderna i husarrest. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Tekashi 6ix9ine har släppts ut fängelset i förväg. De sista fyra månaderna av det två år långa straffet kommer han att tillbringa i husarrest. Rapparen släpptes tidigare för att minska risken för att drabbas av coronaviruset. Eftersom Tekashi 6ix9ine, eller Daniel Hernandez som han egentligen heter, har astma gör det honom extra utsatt för covid-19, skriver Aftonbladet.

Tekashi 6ix9ine dömdes 2019 till fängelse i två år för utpressning, vapenbrott och narkotikaförsäljning. Brottsmisstankarna gällde även förberedelse till mord. Han riskerade ett fängelsestraff på mellan 47 år och livstid, men efter en uppgörelse med åklagare om att vittna inför en jury om sina tidigare gängkompisar slapp han åtal på flera av punkterna.

Den 23-årige rapparen från Brooklyn i New York slog igenom 2017 och är känd för låtar som "Gummo" och "Keke". Hösten 2018 dömdes han till villkorlig dom och samhällstjänst för att ha utnyttjat en minderårig flicka sexuellt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons