Annons

Aachen flyttar tävling och Rom ställer in

Ridsport • Publicerad 25 mars 2020
Välfyllda läktare när Henrik von Eckermann hoppar i stortävlingen i Aachen. Nu flyttas den fram till ett ännu inte bestämt datum. Arkivbild.
Välfyllda läktare när Henrik von Eckermann hoppar i stortävlingen i Aachen. Nu flyttas den fram till ett ännu inte bestämt datum. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Tidigare i veckan ställde Rotterdam in årets tävlingar kring midsommar – nu kastar även Aachen in handduken och flyttar fram. Två av ridsportens internationella stortävlingar stryks ur programmet på grund av coronavirusets härjningar.

Tävlingarna i Aachen skulle ha ägt rum i början av juni, men flyttas till senare ännu inte bestämda datum.

Annons

"Det är inte vettigt att hålla sig till de planerade datumen. Hälsan och säkerheten för alla inblandade är viktigast nu och framöver och har högsta prioritet", säger tävlingschefen Frank Kemperman i ett pressmeddelande.

Senare under dagen kom beskedet att Rom ställer in sina internationella tävlingar vid Villa Borghese, schemalagda till 26–30 maj.

Sverige skulle ha haft ryttare med i både Aachen och Rom.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons