GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Absolut tillverkar sprit till vården

Coronavirus • Publicerad 19 mars 2020
Absoluts anläggning i Åhus. Arkivbild.
Absoluts anläggning i Åhus. Arkivbild.Foto: Stig-Åke Jönsson / TT

Sprittillverkaren Absolut slår om delar av sin produktion och satsar på att tillverka ren sprit som kan användas till desinficering inom främst sjukvården.

En tank på 200 000 liter har redan producerats. Spriten ska sedan blandas med gel hos någon annan tillverkare för att skapa exempelvis handsprit.

– Vi kommer aldrig att sälja "Absolut vodka handsprit", men vi är glada att kunna hjälpa till, säger kommunikationschefen Paula Eriksson till SVT Nyheter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.