GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Acketoft dissar L:s politik – slutar i riksdagen

Politik • Publicerad 1 augusti 2021
Tina Acketoft (L) lämnar riksdagen i samband med nästa val. Arkivbild.
Tina Acketoft (L) lämnar riksdagen i samband med nästa val. Arkivbild.
Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Liberalernas Tina Acketoft tänker inte kandidera till riksdagen i nästa val.

– Jag kan inte längre stå för den politik som presenteras från partiets ledning, säger hon till Dagens Nyheter.

Acketoft är bland annat ledamot i konstitutionsutskottet och har suttit i riksdagen sedan 2002. Hon uppger till DN att hon inte stöder den politik som har sitt ursprung i partirådets möte i mars. Det var då som en majoritet av ledamöterna röstade ja till att arbeta för en borgerlig regering med stöd av Sverigedemokraterna efter nästa val.

– För mig är det oförenligt med mina liberala principer att förhandla ens trafiksäkerhetsfrågor med ett parti som trampar på de idéer som jag tycker att mitt parti borde stå för, säger hon till DN.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.