Advokaten om Asap Rocky: Han är lättad

Den andra rättegångsdagen med rapparen Asap Rocky är avslutad.
Asap Rocky • Publicerad 1 augusti 2019
Asap Rockys försvarsadvokat Slobodan Jovicic håller pressträff i Stockholms tingsrätt efter andra rättegångsdagen med hiphopartisten Asap Rocky, misstänkt för misshandel efter ett bråk i Stockholm den 30 juni.
Asap Rockys försvarsadvokat Slobodan Jovicic håller pressträff i Stockholms tingsrätt efter andra rättegångsdagen med hiphopartisten Asap Rocky, misstänkt för misshandel efter ett bråk i Stockholm den 30 juni.Foto: Fredrik Persson/TT

Han tycker att dagen har gått bra, säger sig vara nöjd med sitt motförhör av målsäganden och den version av händelseförloppet som de tre anklagade gav i rätten.

– Jag tycker att de har gett en samstämmig bild och framför allt har de lämnat ett gott underlag till tingsrätten som nu har två versioner att ta ställning till. I min värld är det rätt givet vilken av de två versionerna som jag anser är mer tillförlitlig, säger Slobodan Jovicic till TT.

Imorgon fortsätter rättegången och Asap Rockys livvakt samt två kvinnliga vittnen ska höras. Något som kommer att bli avgörande, enligt Jovicic.

– Hur de (kvinnorna) beskriver det här händelseförloppet och hur pass säkra de är på sina iakttagelser.

Sist under dagen visades avslutningsvis ett filmklipp som tidigare efterfrågats av 19-åringens målsägarbiträde Magnus Strömberg. Det gäller huruvida Asap Rocky har smeknamnet "Harlem", något som hittills har förnekats. "De kallar mig Harlem, men jag heter Rocky", hörs artisten säga på filmen.

Men Slobodan Jovicic ger inte mycket för klippet som bevis.

– Om beviset för att min klient ska kallas för Harlem ska vara något obskyrt klipp där min klient berättar en anekdot om vad han var med om för fjorton år sedan, det är inte någonting som gör mig särskilt orolig, säger Slobodan Jovicic.

Jon Lindhe/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.