Annons
Nyheter

Åkesson tveksam till klimatkris

Klimat • Publicerad 10 november 2022
SD:s partiledare Jimmie Åkesson är tveksam till att vi befinner oss i en klimatkris, rapporterar SVT.
SD:s partiledare Jimmie Åkesson är tveksam till att vi befinner oss i en klimatkris, rapporterar SVT.Foto: Jonas Ekströmer/TT

FN:s klimatkonferens COP27 är i full gång, och generalsekreterare António Guterres pratar om att världen står i brand – vi är mitt uppe i en klimatkris.

Men Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är tveksam till att vi befinner oss i en klimatkris, rapporterar SVT Nyheter.

Annons

– Jag vet inte var i FN:s klimatpanels olika skrifter som man säger att vi här och nu befinner oss i en klimatkris, jag har inte sett det, säger partiledaren Jimmie Åkesson till SVT.

– Jag har inte sett något vetenskapligt stöd för att det är så här och nu, fortsätter han.

Riksdagsledamoten Elsa Widding (SD) skapade för några veckor sedan stora rubriker när hon under sitt första anförande i riksdagens kammare sade att det inte finns vetenskapliga belägg för att det pågår en klimatkris.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons