GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åklagaren: Åtal för Hjällbomordet dröjer

Brott • Publicerad 29 juli 2021
Polis på plats efter skottlossningen i Hjällbo i slutet på maj. Arkivbild.
Polis på plats efter skottlossningen i Hjällbo i slutet på maj. Arkivbild.
Foto: TT

Åtalet mot den misstänkte mördaren i Hjällbo drar ut på tiden, enligt åklagaren.

Två dagar efter det uppmärksammade upploppet på Hjällbo torg i maj skedde en dödsskjutning i stadsdelen. Dådet, då en man i 40-årsåldern sköts till döds, antas ha ett samband med bråken på torget. Bara minuter efter skjutningen greps en 21-årig man som nu är misstänkt för mord, mordförsök och grovt vapenbrott.

21-åringen har omhäktats flera gånger och Göteborgs tingsrätt har beslutat att han ska vara häktad till den 13 augusti, då åtal också förväntats komma. Men kammaråklagare Sara Toreskog räknar med att häktningstiden kommer att förlängas och att åtalet dröjer.

– Det kommer att dröja till senare i höst innan det blir åtal. Det är DNA- undersökningar, dokumentation av skador och utlåtanden som ska göras och det tar tid, säger Toreskog.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.