Annons
Nyheter

Polisen söker försvunnen kvinna

En äldre kvinna har anmälts som försvunnen i Hässleholm. Enligt polisen är det viktigt att hon hittas så fort som möjligt och man ber om allmänhetens hjälp.
I samband med sökinsatsen belystes polisens helikopter med grön laser.
Hässleholm • Publicerad 27 februari 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Kvinnan, som är 77 år, lämnade sitt hem i närheten av Kungstorget någon gång mellan klockan 09 och 12 på onsdagen. Sedan dess ska hon ha inte setts till eller hörts av, uppger polisen via sin hemsida.

Kvinnan är kort och med något kraftig kroppsbyggnad. Hennes ögon är mörka. Kvinnan har en slöja som döljer hennes hår. Hon är klädd i en lång svart jacka och har en väska.
Kvinnan är kort och med något kraftig kroppsbyggnad. Hennes ögon är mörka. Kvinnan har en slöja som döljer hennes hår. Hon är klädd i en lång svart jacka och har en väska.Foto: Polisen

Kvinnan är kort och med något kraftig kroppsbyggnad och mörka ögon. Hon rör sig långsamt, bär slöja, är klädd i en lång svart jacka och bär en väska.

Annons

Enligt polisen kan kvinnan uppfattas som förvirrad och hon ska ha en sjukdomsbild som kräver medicinering. ”Det är därför mycket viktigt att hon hittas skyndsamt”, skriver polisens presstalesperson.

Under natten har polisen sökt, bland annat med hjälp av helikopter, men utan framgång.

– Hon är fortfarande försvunnen tyvärr, uppgav Peter Frostlund, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Kristianstad, vid 05.30-tiden på torsdagen.

Under torsdagsförmiddagen är sökområdet centrerat till centrala Hässleholm, men polisen kan inte utesluta att kvinnan tagit sig vidare från stan via kollektivtrafik. Hon kan ha lämnat Hässleholm med tåg och kan därför befinna sig någonstans i Skåne eller Småland.

Polisen har ett flertal patruller på plats i Hässleholm, både radiobilar, hundpatruller och helikopter.

– Vi söker med öppet sinne för att hålla alla dörrar öppna. Det görs kontinuerliga bedömningar kring hur vi ska gå vidare, men nu söker vi efter henne med oförändrad styrka, säger Filip Annas vid polisens ledningscentral vid lunchtid på torsdagen.

Polisen är i stort behov tips. Om någon ser eller har sett kvinnan i närtid ombeds man att kontakta polisen via 112 och be att bli kopplad till polisens ledningscentral i region Syd. Har man sett henne vid tidigare tillfälle ska man ringa polisen på 114 14.

I samband med nattens eftersökningar blev polisens helikopter belyst med grön laser.

– Piloten kunde lokalisera var det kom ifrån och vi skickade dit en patrull, säger Frostlund.

En man i 50-åldern greps och är nu misstänkt för luftfartssabotage, samt försök till grov misshandel. Laserpekaren togs i beslag.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Catharina SigalaSkicka e-post
Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons