Annons

Allra-domen har överklagats av åklagare

Brott • Publicerad 14 februari 2020
Åklagare Thomas Hertz talar vid Ekobrottsmyndighetens pressträff i samband med att domen i Allra-målet föll den 31 januari.
Åklagare Thomas Hertz talar vid Ekobrottsmyndighetens pressträff i samband med att domen i Allra-målet föll den 31 januari.Foto: Ali Lorestani/TT

Åklagaren Thomas Hertz har nu överklagat den friande domen i tingsrätten mot fyra personer med koppling till pensionsbolaget Allra. Redan vid tingsrättens dom den 31 januari meddelade Hertz TT att domen skulle överklagas.

I sin inlaga till hovrätten skriver Hertz att tingsrätten "underlåtit att pröva väsentliga delar av åtalet. I stället har omständigheter som inte omfattas av åtalen hamnat i fokus." Åklagaren vill nu att alla åtalspunkter ska prövas igen i hovrätten, uppger Ekot. De fyra åtalade riskerar mellan fyra och sju års fängelse för affärer som gjordes med pensionssparares pengar 2012.

Hertz vill också att en särskild ledamot med ekonomisk fackkunskap ska delta i hovrätten under förhandlingarna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons