Annons
Nyheter

Astra Zeneca återupptar vaccintester

Coronaviruset • Publicerad 12 september 2020
Astra Zeneca återupptar den tredje fasen av kliniska studier av sitt covid-19-vaccin. Arkivbild.
Astra Zeneca återupptar den tredje fasen av kliniska studier av sitt covid-19-vaccin. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Astra Zeneca återupptar de kliniska studierna av sitt covid-19-vaccin. Testerna stoppades den 6 september sedan en försöksperson i Storbritannien drabbats av en potentiellt oförklarlig sjukdom.

Beskedet att de ska återupptas kommer sedan den brittiska läkemedelsmyndigheten MHRA givit klartecken för att fortsätta med dem, skriver det svensk-brittiska läkemedelsföretaget i ett pressmeddelande.

Annons

Astra Zeneca, som utvecklar vaccinet tillsammans med forskare vid Oxford University, skriver vidare att ytterligare medicinsk information inte kommer att avslöjas. De som övervakar testerna och deltagarna kommer att få relevant information.

Att kliniska studier tillfälligt stoppas är inte ovanligt. Det visar att man inte tar några allvarliga risker eller genvägar vid framtagandet av vaccinet, sade Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström till TT tidigare i veckan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons