Nyheter

Åsum vann derbyt

Åsums BK vann matchen med 1–0. Men eftersnacket kom mest att handla om ett misstänkt offsidemål, ett rött kort och en Hanaskogstränare som var fullständigt knäckt.
Nyheter • Publicerad 21 augusti 2010
Foto: 
Det blev en jämn kamp mellan Hanaskog och Åsum i derbyt på Västr hed. Men bortalaget Åsum knep det längsta strået och vann med 1-0. Bild: Bosse Nilsson
Det blev en jämn kamp mellan Hanaskog och Åsum i derbyt på Västr hed. Men bortalaget Åsum knep det längsta strået och vann med 1-0. Bild: Bosse NilssonFoto: 

14:e minuten: Daniel Nilsson löper sig fri och får en smekande djupledspassning av Christian Ingemansson. Hanaskogsmålvakten Jonas Nilsson springer ut för att avvärja, men Åsumanfallaren placerar den iskallt bredvid honom.

Därmed stod det 1–0 till Åsum – och publilken på Västra hed var i upplopp.

– Jag vill inte prata om det, säger Hanaskogstränaren Richard Andersson efter matchen.

Han har nära till gråten.

– Det är katastrof. Det var ju tre-fyra meter offside, det såg hela idrottsplatsen, säger en mycket bedrövad tränare, som dessutom blev utslängd från arenan efter sina protester efter målet.

Några meter bort står Åsums mittfältare Fatos Gashi och ropar på Kristianstadsbladet.

– Målet var ju 20 meter offside, det behöver du inte skriva om. Fråga Daniel varför han missade läget till 2–0 i stället, säger Gashi.

Mer om superläget till 2–0 senare. Men först den andra situationen som förändrade matchen.

I den 13:e minuten fick Hanaskogs lagkapten Andreas Johnsson gult kort efter en närkamp med Christoffer Adolfsson (som också fick gult).

I den 34:e minuten fick Johnsson sitt andra gula kort, efter en tröjdragning.

– Den sista situationen räcker ju med en frispark mot oss. Och jag förstår inte varför domaren inte nöjde sig med en tillsägelse i den första situationen, säger Hanaskogstränaren bittert.

Men trots decimerat manskap kom hemmalagets stora kvitteringschans. Fast André Bengtsson, som före matchen gjort tre mål på två matcher, sköt i ribban i den 74:e minuten och kvitteringsmålet uteblev.

I stället borde 1–0-målskytten ha punkterat matchen i den 86:e minuten, efter en frispelning av Robin Winnberg.

– Jag var för trött och okoncentrerad, säger Daniel Nilsson om bedriften att två meter från mållinjen skjuta utanför.

Hos bortalaget imponerade målskytten, Gashi, Alber Barsoum – och inte minst före detta Hanaskogsspelaren Olle Johansson. Men han utgick efter en halvlek, med en befarad hjärnskakning.

För hemmalaget var det nästan likadant, planens bäste i den första halvleken, evigt unge Jonas Mårtensson, sträckte baksidan av låret (vänster) och utgick efter drygt 50 minuter.

Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.