Annons

Åtal för Uddevallamordet närmar sig

Brott • Publicerad 14 februari 2020
Kammaråklagare Jim Westerberg. Arkivbild.
Kammaråklagare Jim Westerberg. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Åtalet för mordet på den 17-åriga flickan i Uddevalla blir klart inom två månader. Det är kammaråklagare Jim Westerbergs förhoppning efter att den mordmisstänkte 23-årige mannen omhäktats i ytterligare fyra veckor.

Det är bland annat väntetiden på provsvar från NFC (Nationellt forensiskt centrum) som gör att utredningen drar ut på tiden.

Annons

– Det kommer att ta mer än en månad, men gärna under två månader, det är min ambition. Jag måste hinna göra klart utredningen, men sedan ska ju försvaret titta på det också, säger Jim Westerberg till TT.

Den 17-åriga flickan försvann i mitten av november och den misstänkte 23-åringen greps ett par dagar senare. Mannen, som på fredagen fick sin häktning förlängd till den 13 mars, nekar fortsatt till brott.

– Han nekar helt och hållet till att ha med flickans försvinnande eller bortgång att göra, säger hans advokat Beatrice Rämsell.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons