Annons
Nyheter

Åtta skadade efter gasexplosion i Milano

Italien • Publicerad 12 september 2020
Den kraftig explosion som under lördagen inträffade i ett bostadshus i centrala Milano tros bero på en metangasläcka. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivbild.
Den kraftig explosion som under lördagen inträffade i ett bostadshus i centrala Milano tros bero på en metangasläcka. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivbild.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Åtta personer har skadats, varav en allvarligt, i en kraftig explosion i ett bostadshus i centrala Milano. Explosionen tros ha orsakats av en gasläcka i en lägenhet på bottenplan, rapporterar Corriere della Sera.

De tre understa våningarna i byggnaden har omfattande skador till följd av explosionen, som fick dörren på bottenplan att slitas bort från dörrkarmen och landa på gatan utanför. Brandkår och räddningstjänst kallades snabbt till platsen.

Annons

– Med stor sannolikhet rör det sig om metangas, vi kommer att undersöka vad källan till läckan var. Gasen för hela byggnaden är avstängd och de boende är evakuerade, säger Maurizio Pendini på räddningstjänsten till tidningen.

En man i 30-årsåldern, som bodde i lägenheten där explosionen tros ha inträffat, brännskadades svårt i explosionen. Mannen vårdas nu på sjukhus och hans tillstånd uppges vara kritiskt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons