Nyheter

Avloppsrör springer läck på småländskt sjukhus

Sjukvård • Publicerad 6 februari 2023
"Under hösten och vintern har vi haft otur. Det är en ständig kamp mot klockan", säger fastighetschef Patrik Hjelm till SVT. Arkivbild.
"Under hösten och vintern har vi haft otur. Det är en ständig kamp mot klockan", säger fastighetschef Patrik Hjelm till SVT. Arkivbild.Foto: Hans Runesson / TT

Avloppsrör som springer läck är ett återkommande problem på Centrallasarettet i Växjö. De senaste månaderna har det hänt fem till sex gånger, rapporterar SVT Nyheter Småland.

Orsaken är att rören är gamla, men något helhetsgrepp tas inte, eftersom det finns ett investeringsbeslut på att bygga ett nytt sjukhus, uppger Region Kronobergs fastighetschef Patrik Hjelm.

När rören går sönder måste de rensas och fodras med en ny insida av plast, vilket ställer till praktiska problem. Exempelvis har blandningen av cytostatika behövt flyttas till ett annat län.

– Under hösten och vintern har vi haft otur. Det är en ständig kamp mot klockan, säger Patrik Hjelm till SVT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.