Annons
Nyheter

Avverkade träd med fladdermöss – polisanmäls

Brott • Publicerad 12 september 2020
En skånsk skogsägare polisanmäls sedan ett skogsområde med fridlysta fladdermöss avverkats. Arkivbild.
En skånsk skogsägare polisanmäls sedan ett skogsområde med fridlysta fladdermöss avverkats. Arkivbild.Foto: Knut Fjeldstad/TT

Ett privat skogsområde har avverkats i Trelleborgs kommun. Nu polisanmäls ägaren sedan det kommit fram att fridlysta fladdermusarter fanns i området, rapporterar Trelleborgs Allehanda.

– Det som har hänt är att man avverkat ett antal större gamla träd på en fastighet och på den fastigheten har man gjort en fladdermusinventering under föregående år och hittat ovanligt många arter för att vara i ett mindre skogsområde, säger Per Levinskog på länsstyrelsen i Skåne till P4 Malmöhus.

Han konstaterar att alla fladdermöss är fridlysta och att man inte får inte förstöra deras livsmiljöer. Finns misstanke om att någon brutit mot artskyddsförordningen så måste en polisanmälan upprättas enligt Levinskog.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons