Annons

Bachirou jagar sitt tredje EL-gruppspel

Fouad Bachirou har nått Europa League-gruppspel med både Östersund och Malmö FF.
Nu vill mittfältaren uppleva det för tredje gången.
Fotboll • Publicerad 31 juli 2019
Malmö FF-tränaren Uwe Rösler och mittfältaren Fouad Bachirou höll presskonferens inför torsdagens Europa League-kval hemma mot Domzale. MFF har 2–2 med sig inför returen.
Malmö FF-tränaren Uwe Rösler och mittfältaren Fouad Bachirou höll presskonferens inför torsdagens Europa League-kval hemma mot Domzale. MFF har 2–2 med sig inför returen.Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter 2–2 borta mot slovenska Domzale har Malmö FF ett gynnsamt utgångsläge inför torsdagens retur i Europa Leagues andra kvalrunda.

– Matchen kommer vara helt annorlunda. Nu spelar vi hemma och vi förväntar oss att ha mycket boll och kontrollera matchen, säger MFF-mittfältaren Fouad Bachirou på en presskonferens.

Kan Dahlin spela?

Annons

Bachirou var med och förde Östersund till 16-delsfinal i Europa League, men lämnade klubben innan mötet med storklubben Arsenal i februari 2018. I MFF blev det dock ett nytt gruppspel och 16-delsfinal mot Chelsea (förlust med 1–5 sammanlagt) vintern 2019.

– Jag har haft turen att få spela två gruppspel och det skulle vara vackert att få spela ett tredje, säger 29-åringen.

Det är osäkert om förstemålvakten Johan Dahlin kan spela mot Domzale. Dahlin byttes ut mot Dusan Melicharek halvtid i söndags mot Östersund (0–0) på grund av ryggproblem och tränade inte dagen före mötet med slovenerna. Hans frånvaro ska dock inte handla om ryggen.

– Han har en infektion, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Knapp favorit

Med 2–2 i bagaget ger tysken sitt manskap ett knappt favoritskap till avancemang.

– Jag är mycket nöjd med resultatet. Vi var klart mer effektiva än vad vi har varit ligaspelet den senaste tiden. Vi skapade inte i lika mycket (som i allsvenskan), men vi gjorde två mål, säger Rösler.

MFF är fortfarande allsvensk serieledare, men har sedan omstarten endast vunnit en match och spelat fyra oavgjorda.

– Vissa resultat är okej, men man kan också säga att vissa resultat skulle ha varit bättre. Sirius hemma (1–1) och Östersund borta borde vi ha vunnit, säger Rösler.

Häcken och Norrköping – de två andra svenska inslagen i Europa League-kvalet – har också bra utgångslägen inför torsdagens returer.

Inget spel för Jeremejeff

Häcken nådde 0–0 borta mot nederländska AZ Alkmaar förra veckan. Då saknades Alexander Jeremejeff eftersom Häcken inte registrerat anfallaren för spel. Missen gör att Jeremejeff, som har svarat för sju allsvenska mål denna säsong, inte heller får spela returen på Hisingen. Lagkaptenen Rasmus Lindgren stukade foten mot Djurgården i söndags och är ett osäkert kort, skriver .

Annons

Norrköping har en 2–0-seger med sig till returmötet på bortaplan mot lettiska Liepaja.

"Vi förväntar oss en anstormning med tanke på resultatet på hemmaplan, så vi måste hålla emot. Sen blir det viktigt att spela vårt spel och se till at vi är aktiva matchen igenom", säger tränaren Jens Gustafsson till klubbens .

Precis som i hemmamatchen mot Liepaja och helgens möte med IFK Göteborg är inte Jordan Larsson med i truppen. Den allsvenska skytteligaledaren (elva mål) ska vara nära att skriva på för Spartak Moskva. Saknas gör även försvararen Ian Smith, som är sjuk.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons