Nyheter

"Båda vill dansa"

Mjällby AIF är på väg att förlänga kontraktet med succétränaren Peter Swärdh. "Båda vill dansa och nu ska vi bara bestämma vilken dans vi ska ta", säger Maif-basen Jörgen Martinsson till Kristianstadsbladet.
Nyheter • Publicerad 21 augusti 2010
Foto: 
Förlänger? Peter Swärdh och Mjällby diskuterar en förlängning av kontraktet. BILD: SCANPIX
Förlänger? Peter Swärdh och Mjällby diskuterar en förlängning av kontraktet. BILD: SCANPIXFoto: 

I går åkte Mjällbytruppen till Gävle för dagens svåra bortamatch mot allsvenskans nästjumbo. En match som sänds direkt i TV.

Samtidigt bakom kulisserna och lite vid sidan om den sportsliga jakten på en framskjuten placering i allsvenskan diskuterar Mjällby och tränaren Peter Swärdh en förlängning av kontraktet.

– Vi är mycket nöjda med Peter och ser gärna en förlängning. Det är vårt mål, men vi har inte satt några tidsramar eller gått in i några hårda förhandlingar. Vi har mest känt på varandra och sedan får vi se om det tar tre veckor eller en och en halv månad, säger Mjällbys ordförande Jörgen Martinsson. Peter Swärdh väljer att fokusera på det sportsliga först och främst men bekräftar att parterna för en dialog i kontraktsfrågan.

– Vi har inte kommit så långt i diskussionerna, men det finns en bra känsla för att diskutera vidare, säger Peter Swärdh.

Men matcherna och jakten på nytt kontrakt är viktigast just nu.

– Vi vill öka fokus på det sportsliga nu och säkra spel i allsvenskan 2011. Efter det kan man gå vidare, säger Peter Swärdh, som får tillbaka avstängde Tobias Grahn till dagens match.

Däremot är kenyanske landslagsmittfältaren Patrick Osiako, matchens lirare senast mot Örebro, sjuk och missar matchen. I övrigt är truppen densamma som i måndags.

Spelar Marcus Ekenberg från start mot Gefle?

– Marcus är med i truppen, svarar Peter Swärdh.

Startelvan blir offentlig först i dag, men det är inget vågat tips att Ekenberg är tillbaka i startelvan efter sitt framgångsrika inhopp mot Örebro.

Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.