Annons
Nyheter

Ben-Gvir nationell säkerhetsminister i Israel

Israel • Publicerad 25 november 2022
Itamar Ben-Gvir anländer till platsen för en explosion i Jerusalem i onsdags.
Itamar Ben-Gvir anländer till platsen för en explosion i Jerusalem i onsdags.Foto: Maya Alleruzzo/AP/TT

Veteranpolitikern Benjamin Netanyahu har kommit ett steg närmare att bilda en regering som kan bli Israels mest högerorienterade någonsin. Netanyahus Likud-parti har nått en överenskommelse med nationalistiska partiet Otzma Yehudit (på svenska ungefär Judisk makt), rapporterar Jerusalem Post.

Det innebär att den kontroversielle knessetledamoten och ytterhögerpolitikern Itamar Ben-Gvir blir nationell säkerhetsminister om Netanyahus regeringsplaner går i lås.

Annons

"Vi har tagit ett viktigt steg i natt för etablerandet av en ren högerregering", skriver Ben-Gvir i ett uttalande och tillägger att det innebär att vallöften om säkerhet nu kan hållas.

Likud-partiet välkomnar i ett uttalande överenskommelsen och kallar den för den "första på vägen mot att etablera en stabil högerregering ledd av Benjamin Netanyahu".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons