GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bengt Westerberg håller öppet för att lämna L

Bengt Westerberg, tidigare partiledaren för Folkpartiet (numera Liberalerna), håller öppet att han kan lämna partiet om partiledaren Nyamko Sabunis politiska linje vinner på partirådet nästa helg.
Politik • Publicerad 19 mars 2021
Den tidigare partiledaren för Folkpartiet Bengt Westerberg vill inte säga om han lämnar Liberalerna om Nyamko Sabunis politiska linje vinner. Arkivbild.
Den tidigare partiledaren för Folkpartiet Bengt Westerberg vill inte säga om han lämnar Liberalerna om Nyamko Sabunis politiska linje vinner. Arkivbild.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT

– Skulle man välja den här vägen blir det ett annat parti än det jag gick med i, säger han i en intervju i Expressen.

Mycket tyder på att Nyamko Sabunis och partiledningens vägval att öppna för en borgerlig regering som behöver stöd av SD kommer att vinna på partirådet som ska avgöra frågan nästa helg.

Nu varnar Bengt Westerberg för att det kan få allvarliga konsekvenser.

– Jag tror att det är en stor risk att väldigt många lämnar partiet om man går på den här linjen, säger han till tidningen.

På frågan om han själv då lämnar partiet, svarar han:

– Det kan jag inte svara på än.

Westerberg är också kritisk till Moderatledaren Ulf Kristersson, som han anser successivt förflyttat sig närmare SD.

– Jag skulle inte bli det minsta förvånad om han bjuder in dem (SD) att ingå i regeringen om några månader till, säger Westerberg till Expressen.

På frågan om han kan säga om han har förtroende för Nyamko Sabuni, svarar han:

– Inte som du ställer frågan. Det vill jag inte uttala mig om.

Bengt Westerberg var partiledare för Folkpartiet mellan 1983 och 1995 och socialminister i den borgerliga regeringen 1991–1994.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.