GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bildt om spekulationerna: Fördes resonemang

Politik • Publicerad 18 oktober 2022
Carl Bildt – vill inte bli statsråd igen. Arkivbild.
Carl Bildt – vill inte bli statsråd igen. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Tidigare utrikes- och statsminister Carl Bildt (M) fick i Sveriges Radio frågan om det var aktuellt för honom att återvända som utrikesminister, något som många tippat.

– Så blev det inte, och det var ju smickrande att många tyckte det. Jag har som en av mina principer här i livet, rätt eller fel, att inte göra samma sak två gånger. Det finns rätt många andra sätt på vilket man kan hjälpa en regering, svarade han i "Studio ett".

På en följdfråga om det var så att han fick en fråga (om en ministerpost) och tackade nej svarar Bildt:

– Det fördes ett resonemang, men jag har varit tydlig med att det här var inte det jag tyckte var bäst, det finns annat som man kan göra.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.