GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Billigare pizza för unga som tar covidsprutan

Storbritannien • Publicerad 1 augusti 2021
Kan rabatt på pizzan övertyga tveksamma unga att vaccinera sig? Det hoppas i alla fall den brittiska regeringen. Arkivbild
Kan rabatt på pizzan övertyga tveksamma unga att vaccinera sig? Det hoppas i alla fall den brittiska regeringen. Arkivbild
Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Med rabatt på hämtpizzan och taxiresan ska unga bli mer motiverade att vaccinera sig mot covid-19. I alla fall hoppas den brittiska regeringen det och har ingått partnerskap med en rad privata företag.

Bland bolag som hittills anslutit sig finns take away-företag som Deliveroo och Pizza Pilgrims samt taxitjänster som Uber och Bolt. Hälsodepartementet för samtal med fler företag, rapporterar BBC.

Exempelvis kommer Uber i augusti att skicka påminnelser till alla användare om att de bör vaccinera sig. Kunderna får också erbjudanden om rabatt på taxiresor och måltider som levereras via tjänsten Uber Eats. Konkurrenten Bolt erbjuder gratis biltur till vaccinationscentraler.

Hälsominister Sajid Javid tackar företagen för deltagandet och uppmanar människor att utnyttja rabatterna, skriver BBC.

Över 68 procent i åldersgruppen 18-29 år har hittills fått den första vaccinsprutan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.