Sölvesborg

Blekinge: Kvinna misstänkt mördad - hittades i anslutning till en bostad

Sölvesborg Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna har hittats avliden i anslutning till en bostad i Sölvesborg. Nu misstänker polis och åklagare att kvinnan kan ha blivit mördad.

– Vi inväntar svar från obduktionen, säger åklagare Malin Niklasson.

Enligt polisens dygnslista över anmälda brott inträffade dödsfallet någon gång mellan midnatt och klockan 05 under lördagen. Det är rubricerat som ett fullbordat mord eller dråp utan användning av skjutvapen, men polisen är knapphändig med information när BLT når dem.

– Ett dödsfall med oklarheter, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Enligt SVT Nyheter Blekinge fattade en polispatrull på plats misstankar om dödsfallet, och under förmiddagen beslutade åklagare att inleda en förundersökning om mord.

– Men brottsrubriceringen kan komma att ändras. Det ligger på åklagarens bord nu, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, kommunikatör på polisen till SVT Nyheter Blekinge.

En person ska ha gripits i ärendet, men senare släppts.

– Det finns en misstanke men personen i fråga blev ju inte anhållen så misstankarna är inte så starka, säger åklagare Malin Niklasson till BLT.

Hur påträffades den avlidna kvinnan?

– Det är uppgifter vi inte kommer gå in på, säger Malin Niklasson.

Vad är det som gör att ni misstänker mord?

– Det är uppgifter vi inte kommer offentliggöra i nuläget.

Vad händer nu?

– Kroppen är skickad på obduktion så nu inväntar vi rapport. Det kan ta några dagar innan vi får det svaret – och det är i första hand det vi väntar på i utredningen, även om andra åtgärder också genomförs, säger Malin Niklasson.

Kvinnan är identifierad och anhöriga har underrättats.

Vet du mer? Kontakta BLT på nyhetschef@blt.se eller 0455-77177

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.