Annons
Sölvesborg

Blekinge: Kvinna misstänkt mördad - hittades i anslutning till en bostad

En kvinna har hittats avliden i anslutning till en bostad i Sölvesborg. Nu misstänker polis och åklagare att kvinnan kan ha blivit mördad.
– Vi inväntar svar från obduktionen, säger åklagare Malin Niklasson.
Sölvesborg • Publicerad 22 juli 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt polisens dygnslista över anmälda brott inträffade dödsfallet någon gång mellan midnatt och klockan 05 under lördagen. Det är rubricerat som ett fullbordat mord eller dråp utan användning av skjutvapen, men polisen är knapphändig med information när BLT når dem.

– Ett dödsfall med oklarheter, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Annons

Enligt SVT Nyheter Blekinge fattade en polispatrull på plats misstankar om dödsfallet, och under förmiddagen beslutade åklagare att inleda en förundersökning om mord.

– Men brottsrubriceringen kan komma att ändras. Det ligger på åklagarens bord nu, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, kommunikatör på polisen till SVT Nyheter Blekinge.

En person ska ha gripits i ärendet, men senare släppts.

– Det finns en misstanke men personen i fråga blev ju inte anhållen så misstankarna är inte så starka, säger åklagare Malin Niklasson till BLT.

Hur påträffades den avlidna kvinnan?

– Det är uppgifter vi inte kommer gå in på, säger Malin Niklasson.

Vad är det som gör att ni misstänker mord?

– Det är uppgifter vi inte kommer offentliggöra i nuläget.

Vad händer nu?

– Kroppen är skickad på obduktion så nu inväntar vi rapport. Det kan ta några dagar innan vi får det svaret – och det är i första hand det vi väntar på i utredningen, även om andra åtgärder också genomförs, säger Malin Niklasson.

Annons

Kvinnan är identifierad och anhöriga har underrättats.

Vet du mer? Kontakta BLT på nyhetschef@blt.se eller 0455-77177

Jens OlanderSkicka e-post
Karolin Johansson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons