GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bred börsuppgång i Stockholm

Stockholmsbörsen steg på bred front under veckans näst sista handelsdag.
Nätkasinoleverantören Evolution segrade bland storbolagen – sämre gick det för gruvbolaget Boliden.
Börs • Publicerad 16 september 2021
Börsen steg på torsdagen. Arkivbild.
Börsen steg på torsdagen. Arkivbild.
Foto: Johan Hallnäs / TT

Stockholmsbörsens breda index OMXS slutade på plus 1,0 procent och storbolagsindex OMXS30 på plus 0,8 procent när handeln avslutades för dagen.

Bland vinnarna finns bland andra spelbolaget Betsson, vars aktie lyfte med 9,9 procent sedan det spridits uppgifter i branschmedier om att sportklädesmärket Fanatics kan vara intresserat av ett förvärv.

Evolution hängde på uppåt och lyfte 4,4 procent, och var därmed den aktie som gick bäst bland storbolagen.

Aktien i den nynoterade prylkedjan Kjell & Co lyfte till 70 kronor från teckningspriset på 55 kronor, vilket innebär att börsvärdet har stigit med över två miljarder kronor.

Den positiva utvecklingen på Stockholmsbörsen följer på en överlag dyster börsdag i Asien, där fastighetsimperiet Evergrandes allt mer akuta likviditetskris sprider oro för problem i Kinas finans- och fastighetssektor.

Londonbörsen backade 0,1 procent, Frankfurtbörsen steg 0,2 procent och Parisbörsen gick upp 0,6 procent.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.