unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Börsen steg – men Ericsson rasade

Stockholmsbörsen avslutade handelsveckan uppåt på bred front och det breda OMXS-indexet steg 1,0 procent. Telekomtillverkaren Ericsson var det stora undantaget, aktien rasade efter ett oväntat svagt resultat i bokslutet för 2019.
Stockholmsbörsen steg på fredagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen steg på fredagen. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Av bolagen på OMXS30-listan hamnade samtliga utom två på plus. Ericssonaktien rasade med 5,8 procent trots en höjd utdelning. Bolagets vinst nådde inte upp till förväntningarna och bland bedömare ser man med oro på en inbromsning i Nordamerika och stigande kostnader.

Mest uppåt bland storbolagen drog mätteknikkoncernen Hexagon och låsbolaget Assa Abloy, vars aktier steg 2,7 respektive 2,8 procent.

Husbils- och husvagnstillverkaren Kabes aktie sjönk 3,2 procent efter en vinstvarning enligt vilken bolagets försäljning föll med 14 procent 2019 medan vinsten före skatt föll till cirka 150 miljoner kronor mot 201 miljoner ett år tidigare.

Tokyobörsen och Hongkongbörsen steg under natten till fredagen, trots oroande uppgifter om en fortsatt spridning av det så kallade coronaviruset i Kina, där myndigheter har satt ett tiotal städer i karantän.

Inte heller på de ledande Europabörserna hade viruset någon större negativ effekt. DAX-index i Frankfurt steg 1,4 procent, FTSE100-index i London ökade 1,0 procent och CAC40-index i Paris gick upp 0,9 procent.

Läs mer

Arkivbild.

Kristianstad

Olycka: Två bilar krockade mitt i by – förare bötfälld

SOS larmades klockan 17.11.

”Proaktiv åtgärd”: 500 hushåll uppmanas att koka sitt dricksvatten

Kristianstad

”Proaktiv åtgärd”: 500 hushåll uppmanas att koka sitt dricksvatten

De som har kommunalt vatten i Ekestad, Arkelstorp och längs vägen däremellan uppmanas att koka vattnet innan de dricker det eller använder det i matlagning.

Man ska ha våldtagit barn i sin bostad

Nyheter

Man ska ha våldtagit barn i sin bostad

Häktades på måndagen.

Käftsmällen: Mjällby tappade poäng på stopptid

Live

Käftsmällen: Mjällby tappade poäng på stopptid

Bladetsporten direktrapporterade.

Arkivbild.

Kristianstad

Räddningspådrag stoppade trafiken på E22

Flera personer ringde och larmade.

Tisdag: Här ser du IFK Kristianstad-KS Azoty-Pulawy

Sport

Tisdag: Här ser du IFK Kristianstad-KS Azoty-Pulawy

Tisdagen den 29 september tar IFK Kristianstad emot KS Azoty-Pulawy i Kristianstad Arena.