Annons

Börshus-tvisten: "Redo att gå till domstol"

Akademien • Publicerad 25 februari 2020
Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd, är redo att gå till domstol. Arkivbild.
Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd, är redo att gå till domstol. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Stockholms stad och Svenska Akademien har inte kunnat enas i tvisten kring Börshuset, Akademiens anrika lokaler i Gamla Stan. Frågan kommer nu allt närmare en domstolsprocess, skriver Dagens Nyheter.

Efter nästan ett år av diskussioner kring hyresavtalet, som enligt staden medför att nära sex miljoner kronor i möjliga hyresintäkter uteblir varje år, börjar tålamodet ta slut.

Annons

"Jag är fullt redo att gå till domstol och vi har en stämningsansökan redo att lämna in", säger Dennis Wedin, (M), bostads- och fastighetsborgarråd till DN.

Svenska Akademien anser sig ha juridiken på sin sida och har redan på ett tidigt stadium uppgett att den inte har för avsikt att häva avtalet eller sluta en ny överrenskommelse. För DN uppger Akademien att den är beredd att möta staden i domstol.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons