Annons

Efter första segern – Sagström i ny ledning

Fem birdies på de första sju hålen.
När golfaren Madelene Sagström peggade upp i sin första tävling sedan segern på LPGA-touren för två veckor sedan såg hon ut att ha bevarat formen.
Golf • Publicerad 6 februari 2020
Madelene Sagström under LPGA-tävlingen i Boca Raton i januari, som hon vann.
Madelene Sagström under LPGA-tävlingen i Boca Raton i januari, som hon vann.Foto: John McCall/AP/TT

När sista putten rullat i hål kunde svenskan se tillbaka på en rond som blev helt bogeyfri. Efter den fina inledningen fick Sagström vänta till de tre sista hålen innan det blev tre nya birdies.

Åtta slag under par innebär att hon leder tävlingen utanför Melbourne i Australien. Sagström är delad etta med Kang Haeji, Sydkorea, på 65 slag.

Annons

Göteborgsgolfaren Linnea Ström hade också en bra förstarunda och ligger delad trea, ett slag efter tätduon.

Både kvinnor och män spelar under helgen på banan 13th Beach Golf Links – kvinnorna tävlar på amerikanska LPGA-touren, männen på Europatouren – och prispengarna är lika stora för båda könen.

Rättad: I en tidigare version av artikeln fanns felaktiga siffror om Sagströms runda. Rätt är att hon leder på åtta under par, och att hon gjorde fem birdies på de första sju hålen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons