Annons
Nyheter

En gripen efter brand i flerfamiljshus i Ronneby

En brand bröt ut tidigt på måndagsmorgonen i ett äldre flerfamiljshus i Ronneby. Polisen har gripit en person som är misstänkt för mordbrand.
Bränder • Publicerad 5 juni 2023
Branden bröt ut i ett flerfamiljshus. Arkivbild.
Branden bröt ut i ett flerfamiljshus. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Enligt räddningstjänsten brann det ännu i huset vid halv tiotiden och arbetet pågick med att avgränsa branden från att sprida sig till omkringliggande hus.

– Vi har gått in med en grävare på plats för att börja riva den byggnaden där branden är, säger Johan Nilsson, ledningsstöd på räddningstjänsten Västra Blekinge.

Annons

Polisen har under förmiddagen gripit en man i 60-årsåldern som misstänks för mordbrand.

Under den senaste tiden har det inträffat flera mindre bränder på olika platser runt om i Ronneby och Karlskrona, och polisen undersöker nu ett samband mellan bränderna.

– Det har varit åtta bränder sedan i onsdags, och händer det upprepade gånger misstänker man att det kan finnas ett samband, säger Thomas Johansson, presstalesperson på polisen Blekinge.

De fyra lägenheterna i fastigheten evakuerades tidigt på morgonen. Ingen rapporteras vara skadad till följd av branden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons