Annons
Nyheter

Branden i Malå pyr fortfarande

Bränder • Publicerad 16 april 2021
Lite glöd finns ännu kvar inne i brädhögarna vid den nerbrunna gummifabriken. Illustrationsbild. Glöden på bilden har inget med branden att göra.
Lite glöd finns ännu kvar inne i brädhögarna vid den nerbrunna gummifabriken. Illustrationsbild. Glöden på bilden har inget med branden att göra.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Den häftiga brand som bröt ut under natten mellan onsdagen och torsdagen i en gummifabrik utanför Malå är ännu inte släckt, uppger räddningstjänsten.

– Den är inte helt släckt nej, det finns fortfarande byggnadsmaterial från den rasade byggnaden som ligger och pyr, säger Ulf Lundström, räddningschef i Malå strax före klockan sju på fredagsmorgonen.

Annons

Den spridningsrisk som tidigare fanns till intilliggande byggnader är dock borta.

– Vi har har gått ner i styrka nu och har bara ett par gubbar kvar som bevakar och släcker lite småbränder.

Under torsdagen uppmanades boende i området att stänga dörrar och fönster till följd av rökspridning från brinnande gummi på brandområdet. Uppmaningen togs bort under eftermiddagen. Helt rökfritt är det dock ännu inte.

– Det ligger och pyr lite, men det har avtagit betydligt.

TT: Vad händer när elden väl är släckt?

– Då får man ta dit maskiner som kan ta bort plåt och sånt, området är fortsatt avspärrat så att ingen kommer in.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons