unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Industrijättar höll börsen under armarna

Stockholmsbörsen vände upp i tisdagens eftermiddagshandel men tappade på slutet. Det breda OMXS-indexet stängde på minus 0,1 procent.
Bättre gick det för storbolagen vars index steg 0,2 procent.
Storbolag gick bäst på börsen. Arkivbild.
Storbolag gick bäst på börsen. Arkivbild.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Efter en inledande nedgång för bokslutsrapporterande Sandvik, först ut bland storbolagen, vände aktien upp och hade vid stängning stigit 0,8 procent. Visserligen föll bolagets orderingång, men vd Björn Rosengren pekade på en viss ljusning på den kinesiska marknaden.

Sandviks drog med sig andra industrijättar i lyftet. Exempelvis steg Atlas Copco med 1,2 procent, Electrolux och Volvo med 0,7 procent vardera. Storbolagens index OMXS30 klättrade därmed över nollstrecket och stängde på plus 0,2 procent.

MTG:s aktie rasade närmare 14 procent efter beskedet om att spelkoncernen har avbrutit förhandlingarna om att ingå partnerskap med kinesiska Huya, förhandlingar som inleddes i höstas. MTG gör även en nedskrivning på 93 miljoner kronor relaterad till vissa nya spel.

Collector rasade över 21 procent efter en jättesmäll från kreditförluster som gör att nischbanken drar in en miljard i nytt kapital för att uppfylla kapitalkrav. Nätbanken Avanzas aktie steg däremot 0,6 procent efter redovisning av bolagets bokslut för 2019.

På de ledande Europabörserna var utvecklingen blandad. DAX-index i Frankfurt steg 0,1 procent, medan FTSE100-index i London och CAC40-index i Paris båda tappade 0,5 procent.

Läs mer

Arkivbild.

Kristianstad

Olycka: Två bilar krockade mitt i by – förare bötfälld

SOS larmades klockan 17.11.

”Proaktiv åtgärd”: 500 hushåll uppmanas att koka sitt dricksvatten

Kristianstad

”Proaktiv åtgärd”: 500 hushåll uppmanas att koka sitt dricksvatten

De som har kommunalt vatten i Ekestad, Arkelstorp och längs vägen däremellan uppmanas att koka vattnet innan de dricker det eller använder det i matlagning.

Man ska ha våldtagit barn i sin bostad

Nyheter

Man ska ha våldtagit barn i sin bostad

Häktades på måndagen.

Käftsmällen: Mjällby tappade poäng på stopptid

Live

Käftsmällen: Mjällby tappade poäng på stopptid

Bladetsporten direktrapporterade.

Arkivbild.

Kristianstad

Räddningspådrag stoppade trafiken på E22

Flera personer ringde och larmade.

Tisdag: Här ser du IFK Kristianstad-KS Azoty-Pulawy

Sport

Tisdag: Här ser du IFK Kristianstad-KS Azoty-Pulawy

Tisdagen den 29 september tar IFK Kristianstad emot KS Azoty-Pulawy i Kristianstad Arena.