Annons
Nyheter

Brittisk-iransk hjälparbetare åter i rätten

Iran • Publicerad 8 september 2020
Den brittisk-iiranska hjälparbetaren Nazanin Zaghari-Ratcliffe. Arkivbild.
Den brittisk-iiranska hjälparbetaren Nazanin Zaghari-Ratcliffe. Arkivbild.Foto: AP/TT

Den brittisk-iranska hjälparbetaren Nazanin Zaghari-Ratcliffe har kallats till en revolutionsdomstol för att delges en ny anklagelsepunkt, rapporterar den iranska statliga televisionen.

Zaghari-Ratcliffe greps på flygplatsen i Teheran 2016 och dömdes till fem års fängelse, anklagad för uppvigling under massprotesterna 2009. I mars i år släpptes 85 000 fångar tillfälligt i syfte att begränsa spridningen av coronaviruset. En av dessa var Nazanin Zaghari-Ratcliffe.

Annons

Redan förra månaden uttryckte hennes make Richard Ratcliffe oro för att nya anklagelsepunkter kunde leda till ännu en rättegång mot hans hustru.

– Jag tror att de, bakom stängda dörrar, pratar om en andra omgång i rätten, sade han till den brittiska tv-kanalen ITV.

Storbritanniens utrikesdepartement reagerar kraftigt på uppgifterna om nya anklagelser..

"Att Iran för fram nya anklagelser riktade mot Nazanin Zaghari-Ratcliffe är oförsvarbart och oacceptabelt. Vi har konsekvent varit tydliga med att hon inte bör återvända till fängelse", skriver en talesperson för departement.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons