GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brittiska sjuksköterskor strejkar för högre lön

Storbritannien • Publicerad 25 november 2022
Medlemmar i vårdförbundet Royal College of Nursing strejkar för första gången sedan facket bildades 1916. Arkivbild från en protest i höstas.
Medlemmar i vårdförbundet Royal College of Nursing strejkar för första gången sedan facket bildades 1916. Arkivbild från en protest i höstas.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Brittiska sjuksköterskor kommer att strejka två dagar i december, uppger vårdförbundet RCN (Royal College of Nursing). Det är den första strejken i fackförbundets 106-åriga historia.

Tillsammans med fackanslutna inom en mängd andra branscher strejkar man för högre löner.

– Vårdpersonal har fått nog av att bli tagna för givet, nog av låga löner och farligt låg bemanning, nog av att inte kunna ge våra patienter den vård de förtjänar, säger RCN-ordföranden Pat Cullen.

Förbundet, som vill ha en löneökning betydligt över inflationen, säger att en majoritet av dess över 300 000 medlemmar har röstat för att man strejkar.

RCN uppger att regeringen har tackat nej till ett erbjudande om förhandlingar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.