GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Centerpartiet väljer ny ledare i februari

Centerpartiet håller den 2 februari 2023 en extrainsatt partistämma för att välja ny partiledare, meddelar partiet.
Politik • Publicerad fredag 11:33
Centerpartiets partiledare Annie Lööf talar vid Centerpartiets valvaka på Hotel At Six i Stockholm. Hon avgick som partiledare dagarna efter.
Centerpartiets partiledare Annie Lööf talar vid Centerpartiets valvaka på Hotel At Six i Stockholm. Hon avgick som partiledare dagarna efter.Foto: Anders Wiklund/TT

Annie Lööf meddelade förra veckan sin avgång efter elva år som partiledare. Nu står det klart när hon får en efterträdare.

Valet av ny partiledare sker vid en extrainsatt partistämma den 2 februari 2023, meddelar partiet i ett pressmeddelande. Stämman hålls i samband med partiets kommundagar som arrangeras i Helsingborg den 3–4 februari.

"Det kommer att bli en öppen process, där medlemmar, kretsar, distrikt och syskonorganisationer har möjlighet att nominera kandidater. Nomineringsprocessen kommer att följas av en öppen presentation av de tänkbara kandidaterna", säger valberedningens ordförande Jan Andersson i pressmeddelandet.

Bland namnen som nämnts som potentiella kandidater finns partiets före detta ekonomisk-politiska talesperson Emil Källström och partiets förste vice ordförande Linda Modig.

Båda två har dock sagt att de inte är intresserade av att ta över partiledarposten.

Annie Lööf kommer att sitta kvar som partiledare tills dess att partiet valt en efterträdare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.